Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Kanotförbundet


Under SUC-finalen på Besättningsregattan kommer en rad utmärkelser att delas ut. Juryn behöver era nomineringar för att kunna utse pristagarna!
 
I helgen arrangerades Maraton-SM på Måsnaren av Kanotisterna Södertälje. Förutom ett mycket välordnat arrangemang bjöds deltagare och publik på fina väderförhållanden och spännande tävlingar.
 
Det är dags för ytterligare en höjdpunkt i tävlingssäsongen 2021 - VM i Köpenhamn avgörs mellan torsdag-söndag. En stark svensk trupp är på plats i den danska huvudstaden!
 
Sista världscuptävlingarna innan VM är på gång i franska Pau. Imorgon inleds tävlingarna och en svensk tremannatrupp är på plats i jakt på nya framgångar.
 
Närmare 500 paddlare från 50 länder finns på plats i Ungern när VM i Stand Up Paddle avgörs i helgen, bland dessa en svensk trupp med tre herrar och två damer. Spännande race väntar!
 
Våra junior och U23-landslag genomförde U23/JVM på ett mycket bra sätt med 6 finalplatser som toppades med Dennis Kernens bronsmedalj i K1 500m.
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner kronor.
 
I fint sensommarväder avgjordes årets Höstregatta i Nyköping gångna helgen 4-5:e september.
 

Helene Ripa femma i Tokyo

(2021-09-04 05:38)
Ny Tokyo-prestation i världsklass när Helene Ripa tog sig till final och paddlade in på en femteplats när KL3 200 m avgjordes på Paralympics. Endast halvsekunden upp till pallen.
 
Den sista helgen i augusti träffades ett 30-tal havskajakledare för att dyka ner i ledarskapets alla vrår. Trots regn, rusk och starka vindar på lördagen var det en glad skara som tog sig an uppgifterna.
 
3-6 september avgörs junior och U23 VM i Montemor, Portugal. På plats är en 16 kanotister stark svensk trupp.
 
Erik Holmer och Fredrik Wahlén utgör svensk slalomtrupp på plats i spanska La Seu när Världscupen gör comeback efter OS.
 
Helene Ripa är igång i Tokyo. Natten till idag paddlade hon försöksheat och levererade direkt. Hon paddlade in som tvåa, med den totalt tredje snabbaste tiden. Nu väntar semifinal natten till lördag.
 
Kanotförbundet är en a 16 friluftsorganisationer som tillsammans med Svenskt Friluftsliv skriver ett Öppet brev till Per Bolund om att hålla löftet att fördubbla statsbidraget.
 
Senast den 30:e september är det dags att ansöka om sanktion för att arrangera tävling på Slätvatten 2022.
 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Ludvika PK - Kanot
Kajvägen 1
77131 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ludvikapaddlarklubb@...

Se all info