Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Kanotförbundet


Lördagen i Prag lämnades med en känsla av att det fanns mer att hämta. Små missar resulterade i inget vidare avancemang från den individuella semifinalen och en utebliven inblandning i toppstriden i lagåket.
 
Den svenska truppen bjöd på en pangstart när Kanotslalom-EM drog igång. Tre svenska herrar kom till start, samtliga gick vidare till semifinal. Det saknades lite för att det skulle bli en ytterligare svensk semiplats när damkvalet avgjordes.
 
Under en långhelg i augusti genomförde Åmsele Forspaddlare en utbildningshelg med Säkerhet i Fors, Examination i Blått Paddelpass Fors samt Forsinstruktör I. Totalt nio deltagare där Deborah, 12 år, stack ut från mängden!
 
För första gången på 15år arrangerades en nationell tävling på Måsnaren i Södertälje när USM 500m avgjordes i helgen.
 
De senaste dagarna har Kanotslalomarenan i Prag fyllts av tävlingshungriga (mycket!) slalompaddlare som väntat, längtat och förberett sig. Och nu, äntligen, är det dags. Bland alla dessa finns en svensk kvartett som är redo att ta sig an EM.
 
Internationella Kanotförbundet (ICF) har under augusti inlett en serie online-föreläsningar. Åtta olika områden som belyses av föreläsare från runtom i världen.
 
Welcome to an open lecture arranged by the Erasmus+ Sport project Freedom on Water Theme 1: Equipment and methods in high-perfpormance paracanoers Theme 2: Paracanoeing in the Swedish Archipelago – recreational paddling
 
SKF:s ordförande blickar tillbaka på en sommar där inget blev som förväntat men som trots, eller tack vare, det ändå kan summeras i något riktigt bra.
 
Den gångna helgen avgjordes Junior-SM på Rocksjön i Jönköping, utöver JSM kördes även lopp för seniorer, masters och i parakanot.
 
Bland många fina prestationer på Rocksjön under helgen stack två distanser ut lite extra när historia skrevs.
 
Även om läktaren kommer att gapa mer tom än på denna bild så väntar en inspirerande helg på Rocksjön - Junior & Masters-SM, seniortävlingar samt en extra glädjande satsning på Parakanot!
 
Kanotförbundet har en ny anställd på plats - välkommen Johan Nilsson! Kungälvsbaserade Johan fyller en viktig funktion med mycket fokus på förenings- och verksamhetsutveckling/stöd samt kommunikation.
 
Första delen av Ungdoms-SM genomfördes i helgen i Lidköping. Massor av tävlingssugna ungdomar från hela landet stod för lika många grymma prestationer ute på Lidan!
 
Solen skiner och det är varmt i vattnet. På stranden vid Kakajparadiset i Mon, Sankt Anna, är det full aktivitet. Det är ett taggat gäng som ligger i startgroparna för att komma iväg på kajakhajk. Katinka Ingves, Kanotförbundet, berättar om turen.
 
En samlad seniorelit gjorde upp om SM-titlar i Hofors. Samtliga K1-distanser och ett par K2-lopp bjöd på styrkebesked, förlängda sviter, brutna sviter och tiondelsuppgörelser.
 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Ludvika PK - Kanot
Kajvägen 1
77131 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ludvikapaddlarklubb@gmail.com

Se all info